SELAMAT DATANG

Salam satu Malaysia, Satu aspirasi mahasiswa bersatu,

Laman blog ini merupakan Laman Blog Rasmi Majlis Penghuni Desasiswa Murni USM Kampus Kesihatan. Terima kasih kerana berkunjung ke laman blog ini. Semoga segala maklumat berkaitan Desasiswa Murni & MPDM dapat disampaikan dengan berkesan melalui blog ini. Sebarang maklumat aktiviti dan perancangan MPDM akan dikemaskini setiap masa melalui blog ini untuk memudahkan penghuni merujuk dan mendapatkan maklumat yang berkaitan. Terima Kasih

Pengumuman MPDM


Masalah Air : Minta kerjasama para penghuni supaya mengumpulkan bahan bukti untuk masalah air. Kerjasama anda amat dihargai. Sekian Terima kasih.

Masalah Papan Kenyataan : Minta kerjasama semua penghuni dan persatuan supaya menggunakan papan kenyataan dengan berhemat serta menurunkan pengumuman atau iklan yang akitivitinya telah dijalankan. Satu pengemasan papan kenyataan akan dijalankan tidak lama lagi. Tindakan akan diambil untuk mereka yang menyalahguna papan kenyataan. Harap maklum.

_______________________________________Pengenalan logo MPDM

2 Orang melambangkan persepakatan menuju kegemilangan.
Bintang melambangkan kegemilangan yang akan dikecapi.
Gegelung melambangkan ikatan yang erat antara penghuni-penghuni tanpa adanya sikap pentingkan diri sendiri.
Bersama Memacu Kegemilangan dipilih sebagai moto untuk logo MPDM selaras dengan kelestarian universiti.
Warna jingga melambangkan keharmonian yang wujud di desasiswa Murni.
Warna merah hati melambangkan keberanian dan keikhlasan dalam melakukan tugas.
Warna kuning melambangkan taat setia kepada pemimpin. Warna pink merujuk kepada revolusi (perubahan) yang perlu ada dalam sanubari kita untuk berjaya.

0 comments:

Catat Ulasan

Pengikut