SELAMAT DATANG

Salam satu Malaysia, Satu aspirasi mahasiswa bersatu,

Laman blog ini merupakan Laman Blog Rasmi Majlis Penghuni Desasiswa Murni USM Kampus Kesihatan. Terima kasih kerana berkunjung ke laman blog ini. Semoga segala maklumat berkaitan Desasiswa Murni & MPDM dapat disampaikan dengan berkesan melalui blog ini. Sebarang maklumat aktiviti dan perancangan MPDM akan dikemaskini setiap masa melalui blog ini untuk memudahkan penghuni merujuk dan mendapatkan maklumat yang berkaitan. Terima Kasih

Pengumuman MPDM


Masalah Air : Minta kerjasama para penghuni supaya mengumpulkan bahan bukti untuk masalah air. Kerjasama anda amat dihargai. Sekian Terima kasih.

Masalah Papan Kenyataan : Minta kerjasama semua penghuni dan persatuan supaya menggunakan papan kenyataan dengan berhemat serta menurunkan pengumuman atau iklan yang akitivitinya telah dijalankan. Satu pengemasan papan kenyataan akan dijalankan tidak lama lagi. Tindakan akan diambil untuk mereka yang menyalahguna papan kenyataan. Harap maklum.

_______________________________________BERITA TERKINI BAKTI SISWA PERDANA 2009

  1. Daerah yang ditentukan iaitu Bentong, Raub dan Kuala Lipis.
  2. Setiap daerah melibatkan 4 desasiswa di 4 kampung.
  3. Kumpulan X : Restu, Saujana, Tekun dan Fajar Harapan : Ketua – Penggawa Fajar Harapan
  4. Kumpulan Y : Aman Damai, Bakti Permai, Cahaya Gemilang dan Indah Kembara : Ketua – Penggawa Bakti Permai.
  5. Kumpulan Z : Jaya, Lembaran, Murni dan Nurani : Ketua - Penggawa Lembaran.
  6. Bengkel untuk semua peserta di buat di Induk.
  7. Penginapan peserta untuk bengkel 3 – 6 Dis : Lelaki – Restu, Perempuan – Saujana.

8. Nama rasmi program : Program Perdana Pembangunan Lestari : Siswa USM Bersama Masyarakat. “Universiti APEX Membudayakan Lestari”.

Sebarang bertambahan maklumat tentang BAKTI SISWA ini akan dipaparkan dalam blog sahaja. sila rujuk blog ini pada masa ke semasa. Terima Kasih.

0 comments:

Catat Ulasan

Pengikut